ذهن و هوش

5 مواد غذایی کلیدی برای قوی‌تر شدن مغز و حافظه

برترین غذاهای مغز کدامند؟ در زیر غذاهایی برای سلامت مغز آورده شده است که کارشناسان توصیه می کنند به طور مرتب در رژیم غذایی خود گنجانده شوند تا از زوال عقل مرتبط با افزایش سن جلوگیری شود:

1. آووکادو

آووکادو به دلیل مقدار زیاد چربی، ممکن است توسط بعضی تکرار بدی شناخته شود، اما باید بدانید که این چربی‌ها از نوع تک غیراشباع یا “خوب” هستند که موجب کاهش نرخ زوال شناختی و استحکام قند خون می‌شوند.

آووکادو، که ویتامین K و فولات غنی دارد، از تشکیل لخته در مغز جلوگیری می‌کند، و در پیشگیری از سکته مغزی مؤثر است، همچنین به بهبود عملکرد حافظه و تمرکز کمک می‌کند.

این میوه سرشار از ویتامین B و C است که در بدن ذخیره نمی‌شوند و باید روزانه مصرف شوند. همچنین آووکادو حاوی بالاترین مقدار پروتئین و کمترین قند در میان میوه‌ها است، که خیلی هم قدیمی نیست!

بافت چربی‌آووکادو آن را به افزودنی مناسبی برای اسموتی‌ها یا جایگزینی برای چربی‌های مصرفی در غذاها تبدیل می‌کند. همچنین می‌توانید از آووکادو در یکی از 50 دستور غذایی ساده و شگفت‌انگیز استفاده کنید.

2. چغندر

چغندر سبزیجات ریشه‌ای و برخی از مغذی‌ترین غذاها برای مغز است که می‌توانید بخورید، زیرا به کاهش التهاب کمک می‌کند، آنتی‌اکسیدان‌های محافظت‌کننده سرطان بالایی دارد و به دفع سموم خون شما کمک می‌کند.

نیترات طبیعی موجود در چغندر در واقع جریان خون را به مغز افزایش می دهد و به عملکرد ذهنی کمک می کند. به علاوه، در طول تمرینات سخت، چغندر در واقع به افزایش سطح انرژی و عملکرد کمک می کند. آنها را در این دستور پخت گل گاوزبان امتحان کنید.

3. زغال اخته + توت های دیگر

مزایای زیادی در بسته‌بندی‌های کوچک، مانند زغال اخته و توت‌های مختلف (توت فرنگی، تمشک و غیره) پنهان است، که توصیه می‌شوند توسط متخصصان تغذیه. این میوه‌ها طعم طبیعی و مزه‌ی خوبی دارند.

زغال اخته یکی از معدود منابع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها مانند ویتامین C، ویتامین K و فیبر است. اسید گالیک در آن می‌تواند در محافظت از مغز در برابر بیماری‌های مختلف از جمله زوال شناختی مفید باشد.

روزانه می‌توانید توت‌های مختلف را در اسموتی امگا زغال اخته یا پینه‌ی زغال اخته سالم در رژیم خود جای دهید.

4. آبگوشت استخوان

آب استخوان مغذای بی‌نظیری است که به التیام روده‌ها کمک می‌کند و به بهبود عملکرد مغز نیز می‌پردازد. این غذای قدیمی از فواید فراوانی برخوردار است، از تقویت سیستم ایمنی گرفته تا کنترل نشت‌های روده، بهبود سلامت مفاصل و کاهش آلرژی‌های غذایی.

حضور کلاژن در آب استخوان با کاهش التهابات روده‌ای کمک می‌کند و اسیدهای آمینه مانند پرولین و گلیسین به حفظ سیستم ایمنی بدن و بهبود حافظه کمک می‌کنند.

آبگوشت استخوان یکی از مواردی است که برای بیمارانم پیشنهاد می‌کنم، زیرا واقعاً به بهبود وضعیت بدن از درون می‌پردازد. همچنین با دیدن چگونگی تهیه آن در خانه، از سادگی و اقتصادی بودن آن شگفت‌زده خواهید شد.

5. کلم بروکلی + سایر سبزیجات چلیپایی

وقتی مادرت بهت گفت که بروکلی بخوری، درست متوجه شدی که باید گوش کنی. با همراهی سبزیجاتی مانند گل کلم، کلم پیچ و کلم بروکسل، کلم بروکلی یکی از بهترین غذاهای سالم برای مغز است. این کلم به دلیل سطوح بالای ویتامین K و کولین که دارد، می‌تواند به تقویت حافظه شما کمک کند.

همچنین با ویتامین C غنی است – به طوری که تنها یک فنجان از آن می‌تواند 150 درصد از نیاز روزانه شما را تامین کند. این کلم همچنین فیتونوترینت‌هایی دارد که سلول‌های مغزی را در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند.

بروکلی دارای فیبر فراوانی است، پس شما به راحتی احساس سیری خواهید کرد. اگر از کلم بروکلی پخته و بی‌مزه خسته شده‌ای، می‌توانید با گوشت گاو، سوپ کرمی کلم بروکلی یا پستو کلم بروکلی آشنا شوید – این‌ها شما را به یک علاقه‌مند به کلم بروکلی تبدیل می‌کنند!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا